zondag 26 januari 2020

Masterclass Volkenkunde - hoe gaat het?


In aanloop naar het Textielfestival 2020 in Leiden, worden er in verschillende musea masterclasses georganiseerd met het thema 'Museum collectie als inspiratiebron'. Via dit blog volgen we de deelnemers. Dit keer Suze Termaat:

16 januari was alweer onze derde bijeenkomst van de masterclass voor Volkenkunde, wat gaat het dan ineens toch snel. Er is al veel werk verzet en zo spannend wat iedereen al voor werk had sommige digitaal omdat het te ingewikkeld was om mee te nemen. En wat  was  ook alweer de inspiratie van de kunstenaars leuk om dat weer  te horen.


Hier zien jullie een stukje van mijn werk op de grond gelegd.
Want wat heeft mij  nu bewogen om te kiezen voor Volkenkunde, nu voor mij was dat om eens vanuit een andere hoek  een kunstwerk te maken maar best lastig was het wel als je niet van speren en enge figuren houd. Wat mij  inspireerde was een mythisch verhaal van de Naga( slang) en dat terwijl ik ook echt niet van slangen houd.  Maar het is gelukt, nu nog even afmaken dan kan het werkstuk de vriezer in.


Groepsfoto


Op onderstaande foto is Linda hard aan het werk tussen het overleg door met haar werkstuk.


We zijn het er allemaal over eens dat het een mooie expositie gaat worden met zeer divers werk.  Was erg leuk om iedereen weer te zien en te spreken. Binnen nu en twee weken moeten we onze teksten klaar hebben en in Maart ons werkstuk, dus nog even te gaan gelukkig.

Tijdens het Textielfestival zijn de resultaten van ons werk te zien in Museum Volkenkunde in een aparte galerij, welkom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten