dinsdag 28 januari 2020

Langs de Textielroute: Experikant in Cultuurzaal Sijthoff Leiden

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) is niet alleen in de de Pieterskerk textielkunst te zien, ook op diverse andere lokaties in de stad Leiden textielkunst te zien langs de Textielroute. In deze serie stellen we de deelnemers voor. Dit keer de kantkunstgroep Experikant:


BEWEGING IN KANT
Rond het Textielfestival Leiden 2020, dat plaats vindt van 13 t/m 16 mei, exposeert het kunstenaarscollectief EXPERIKANT van 19 april t/m 16 mei bij cultuurzaal Sijthoff, Doezastraat 1b in Leiden.


EXPERIKANT telt 8 enthousiaste leden, Truus Buijs, Nel Butter, Frederike Drop, Mimi Libregts, Rinie Verhaegh, Hetty de Vries, Ineke de Vries en Bets van Zeijl.
Allen hebben zij een lange staat van dienst binnen de kantwereld. De meesten geven ook les in de techniek en de vormgeving van modern kant.

Zij exposeren in binnen- en buitenland. Zowel in groepsverband als individueel.
Het is voor hen een uitdaging om het oude ambacht te ‘vertalen’ naar deze tijd, waarbij de techniek in dienst staat van de vormgeving.

De kunstenaars gebruiken allerlei materialen. Uiteraard diverse garens, maar ook metaaldraad, papier, keramiek, steen, hout en plastic maken soms deel uit van de kunstwerken.
Eigen aan kant is de transparantie. De werken hebben ieder een eigen karakter en het is verrassend om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn om ideeën en thema’s uit te werken. 


Openingstijden: tijdens het festival: van 10 tot 17 uur, 16 mei tot 16 uur.
Dan is er ook altijd een lid van EXPERIKANT aanwezig.

Van 19 april t/m 12 mei:
van maandag t/m zaterdag van 13 tot 16 uur.
Het is wel raadzaam om eerst te bellen 06 21879327, want soms zijn er in de expositiezaal bijzondere bijeenkomsten, of kijk op de website: www.sijthoff-leiden.nl bij de agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten