donderdag 16 januari 2020

Internationale ontwerpcursus geïnspireerd op het Bauhaus


Al honderd jaar inspireert het Duitse Bauhaus het werk van architecten, ontwerpers en artiesten in de hele wereld.
Het Duitse online platform Quilt around the world wil deze verjaardag gebruiken om mensen de gelegenheid te geven om zich verder te verdiepen in de vernieuwende  kracht, en het integrale onderwijs van het Bauhaus. Daartoe organiseren ze een speciale editie van de ontwerpcursus "My Year of Design TWO" (MYoD2).

Het platform nodigt avontuurlijke quiltsters en textielkunstenaars uit voor deze online cursus bestaande uit 14 onderhoudende en uitdagende ontwerpoefeningen. De opzet van de cursus geeft volop ruimte voor experimenten met kleuren, vormen, materialen en ongewone ideeën, en bevat daarnaast interessante achtergrondinformatie over sommige Bauhaus-kunstenaars en hun werk.
De online cursus kost €15.

Bovendien mogen alle deelnemers de werkstukken die ze in de cursus maken insturen voor de Bauhaus Challenge.  Een internationale jury van ervaren textielkunstenaars zal alle inzendingen beoordelen op basis van objectieve criteria en de deelnemers deskundige en constructieve feedback geven op hun werk. Alle deelnemers ontvangen een certificaat en maken kans op een aantrekkelijke  prijs (geen geldprijs). Voor deelname aan de Bauhaus Challenge zijn er extra kosten.

Het is ook de bedoeling om de ingediende werkstukken te presenteren in een quilt show of een Textile Art Gallery als onderdeel van de Bauhaus-tentoonstelling die in de herfst van 2020 gehouden zal worden.
Alle informatie over de MYoD2 Special Edition Bauhaus 1919-2019, over hoe u zich kunt  inschrijven voor de online cursus en over de toegangsregels voor de Bauhaus Challenge, is te vinden op www.quilt-around-the-world.com/en/bauhaus. 

Quilt around the World is gevestigd in München en werd opgericht in 2010. Het biedt een innovatief, internationaal en onafhankelijk online platform voor patchwork en quilten. Op hun website vind je uitgebreide informatie over quilten, patchwork en andere vormen van textiele handwerken. Quilt around the World is gericht op internationale quiltactiviteiten, challenges en ontwerpcursussen met als doel het bevorderen van de creativiteit in het quilten en de textielkunst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten