maandag 6 januari 2020

Gelukkig nieuw Quilt en textiel jaar

Allereerst wens ik namen het Quiltersgilde alle lezers een bijzonder creatief  2020.


Het beloofd een jaar vol met mooie textiel evenementen te worden. Het Textielfestival in Leiden, het Quiltfestival in Noord Groningen en de Algemene Quilt Tentoonstelling in Nijkerk.

Vandaag is rood

Voor mijzelf is dit het jaar van Leiden en Noord Groningen en daardoor beheerst het liedje 'Vandaag is rood' van  Marco Borsato al dagen lang mijn gedachten.

Hoe dat komt? Tussen kerst en nieuwjaar heb ik tijdens het luisteren naar de top 2000 heel veel wilgentakken rood geverfd. Om het goed dekkend te krijgen heb ik de takken drie keer geverfd. Onwillekeurig kreeg  ik van al dat rood associaties met het liedje van Marco Borsato.


Gelukkig heb ik altijd steun van mijn trouwe Okkie. De appel- en oliebollen van mijn lief waren een welkome afleiding.


Al dat geverf is niet voor eigen gebruik, maar voor de groep teQStiel.

Tijdens het textielfestival in Leiden wordt dit een onderdeel van onze expositie in de Pieterskerk.

Met dertien leden hebben wij flink wat meters gemaakt en gelijk in het nieuwe jaar hebben wij een proef opstelling gemaakt.

Wat wij ons voorstelden klopt met de werkelijkheid, het is goed.


Vervolgens is de auto van  Christel volgeladen, zij zorgt voor de opslag en in mei voor het vervoer naar Leiden.


In principe is teQStiel klaar voor de expositie en rest er alleen nog wat regelwerk.

Verhaaltje schrijven en foto's maken

Voor mijzelf ben ik bezig geweest met het maken van een verhaal over mijn voorbereidingen voor het Quiltfestival Noord Groningen. Het is de bedoeling dat dit artikel in het voorjaar in Vezel gepubliceerd wordt.

Hiervoor zijn foto's nodig en het foto's maken van mijn werk is niet echt eenvoudig. Iedere keer is het tobben om mijn werk goed te fotograferen. Mijn lief heeft in een onbewaakt moment een foto van mij gemaakt.  Niet echt representatief, maar wel de werkelijkheid, het leven van een textielkunstenaar gaat niet altijd over rozen.


Uiteindelijk ben ik  tevreden met het  resultaat.  Een klein deel van het werk voor het Quiltfestival Noord Groningen staat goed op de foto en ook mijn aandeel in de expositie van Zoo-Tex in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

En als afsluiting nog een oproep

Meestal is januari best wel een rustige maand. Doe mee en maak een bijdrage voor het  kunstenaarsproject en de leden expositie van de textielverenigingen tijdens het Textielfestival in Leiden. Het is zo leuk om straks in Leiden je aandeel terug te zien in iets heel moois.

Hartelijke groet,

Jo Huijsman

namens het Quiltersgilde

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dingen allemaal. En spannend wat dat Rood Wilgenbos in Leiden gaat doen!
    Trouwens leuke foto van je, geeft precies aan hoe moeilijk het soms kan zijn.
    Geniet van de dingen die nog gedaan moeten worden en lieve groet van Maria.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zal het een feest worden in de Pieterskerk, met zoveel passie en bevlogenheid gevuld. Beste wensen Jo!

    BeantwoordenVerwijderen