zaterdag 18 januari 2020

Doorbreek oude patronen - dagworkshop Margreeth Heijs

Tijdens het Textielfestival in Leiden (13 t/m 16 mei 2020) worden een aantal unieke dagworkshops georganiseerd. In deze serie stellen we de docenten en hun onderwerp voor.De techniek van het kantklossen gebruikt Margreeth Heijs om transparante objecten te maken, grafisch vormgegeven in strakke lijn, maar ook vrije vormen. 'Ik combineer het klossen van kant met zo nodig andere handwerktechnieken en voeg allerlei materialen toe. Ik voel me vrij in het verkennen van de mogelijkheden van kant en de grenzen van het kantklossen. Inspiratie haal ik uit mijn omgeving, een thema, materiaal of uit verhalen.'

De NKO (Nederlandse Kant Opleiding) is door haar afgerond. Ze heeft aan meerdere masterclasses deelgenomen, waaronder ‘Museumcollectie als inspiratiebron’, masterclasses vormgeven en ontwerpen o.l.v. (textiel)kunstenaars en docenten. Ze is daarnaast ruim 10 jaar lid geweest van de experimentele kantgroep Experikant.

Margreeth heeft deelgenomen aan exposities in binnen-en buitenland. Haar werk is daarbij meerdere keren genomineerd en heeft prijzen gewonnen. Ze stimuleert graag om te experimenten met kant en daarbij grenzen te verkennen in de zoektocht naar nieuwe vormen en het toepassen van de techniek.

Workshop
Tijdens de workshop gaat u aan de slag met (delen van) oude nostalgische kleedjes, door vorm of een onderdeel hieruit laten inspireren tot nieuwe composities, figuratief, abstract, kleur toevoegen, alles is mogelijk. Van verfraaiing uit grootmoeders tijd naar eigentijdse verbeelding, met hedendaags kantklossen als verbinding. Grenzen van het kantklossen opzoeken, eigen grenzen mogelijk overstijgen!? Laat je inspireren door vrij met vormen aan de slag te gaan deze dag!

De workshop met Margreeth Heijs is te volgen op:

workshop 7 - donderdag 14 mei 2020


Lokatie:
Nieuwe Energie 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR Leiden
tijd 10.00 – 15.30 uur kosten € 85 exclusief materiaalkosten materiaalpakket € 7
inclusief koffie/thee en lunch

Hier kun je je plaats reserveren om deel te nemen:
https://www.textielfestival.nl/tickets/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten