donderdag 12 december 2019

Let's Dance
Let’s Dance, put on your red shoes and dance the blues: het Kunstmuseum Den Haag zet dansmode in de spotlights. Van subculturen als hiphop tot klassiek ballet. Van invloedrijke kostuums uit dansfilms tot kleding om in te dansen. En van professionele kostuums – al dan niet ontworpen door bekende couturiers zoals Viktor & Rolf en Jan Taminiau – tot kleding van grote namen uit de modewereld die zich hebben laten inspireren door die betoverende danswereld.
Veel modeontwerpers zien de danswereld als grote inspiratiebron. Maria Grazia Chiuri van Dior bijvoorbeeld. En ook ontwerpers als Giambattista Valli en Tomo Koizumi gebruiken momenteel grote wolken tule in hun ontwerpen. Bovendien worden steeds vaker dansers als model gekozen. Niet zo gek, want dans gaat net als mode over beweging, vrijheid en schoonheid. Ook buiten de catwalk zie je regelmatig de invloed van dans. De charleston, de jive, discomuziek of house maken niet alleen dancing queens van ons, maar beïnvloeden ook wat we dragen. En subculturen zoals hiphop en muziekstijlen als disco of gabber hebben direct invloed (gehad) op het modebeeld. Let’s Dance! brengt de bijzondere relatie tussen mode en dans over en weer uitgebreid in beeld.

Wie op zondagmiddag naar het museum komt, krijgt op een aantal data een bijzonder extraatje. Verschillende dansscholen en -groepen geven gedurende de looptijd van de tentoonstelling een demonstratie tussen 14 en 15 uur.
 
8 DECEMBER  80S AEROBICS VAN HIDDEN GYM  WWW.HIDDENGYM.NL

15 DECEMBER  KLASSIEK BALLET DOOR LEERLINGEN VAN HET KONINKLIJK CONSERVATORIUM  WWW.KONCON.NL 

22 DECEMBER  SHOWTEAM LIKE2DANCE  WWW.LIKE2DANCE.NL

29 DECEMBER  HIPHOP DOOR MOVES! HAAGLANDEN  WWW.MOVESHAAGLANDEN.NL

5 JANUARI  LINDY HOP DOOR HAGUE HOPPERS  WWW.HAGUEHOPPERS.NL

12 JANUARI  KLASSIEK BALLET DOOR LEERLINGEN VAN HET KONINKLIJK CONSERVATORIUM  WWW.KONCON.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten