maandag 23 december 2019

De Waaier van LOKK nadert voltooiing!


Net tot de ontdekking gekomen dat ik niet erg trouw ben geweest met jullie op de hoogte te houden van de vorderingen van de waaier.

Maar ik denk dat de meeste handwerksters het wel met me eens zullen zijn dat de dagen steeds korter lijken en ik denk dat dit ook geldt voor niet-handwerksters. 
Na een succesvolle Kantmarkt is nu de maand december aangebroken en ik neem me altijd heilig voor om deze maand te gebruiken om OP TE RUIMEN. Hoe verder in het jaar, hoe meer rommel lijkt het wel.

Maar goed, de waaier moet wel in mei op het Textielfestival staan. Er moeten nog twee vakjes opgevuld worden en ik had nog steeds de wens een vakje met Binche te vullen, maar het vakje is klein en om dan een heel stukje met allerlei hoogstandjes erin op te vullen, daar zag ik toch wel tegenop. Vandaar dat deze laatste stukjes nog niet klaar zijn. 


Een plotselinge “brainwave” was de oorzaak van de bijgaande foto’s. Waarom niet een Binche grondje gebruiken? Dus aan mijn lieve vriendin Tine gevraagd of ze even een grondje kon tekenen op de computer en zie daar: een prima opvulling van een klein stukje. Ik denk dat het donker koper wordt, heel fijn garen. Daarmee is het opvulwerk klaar en ga ik aan de cordon beginnen. Hard werken nog!

Ik wens alle bezoekers van het Textielplatform fijne feestdagen en een heel creatief 2020!

Tot ziens op het Textielfestival.

Liesbeth van LOKK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten