donderdag 14 november 2019

The Art of Lace

Ontwerp Karl Lagerfeld for Chanel

Van Beyoncé tot koningin Máxima, kant is volop in de mode. ’s Werelds grootste modehuizen en –ontwerpers laten nu in een unieke tentoonstelling in het Textielmuseum Tilburg tientallen verfijnde creaties met kant zien.

In ‘The Art of Lace’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van high fashion. Meer dan veertig stukken worden tentoongesteld van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin. Te zien is hoe modeontwerpers samen met kantmakers nieuwe toepassingen in haute couture creëren.
Centraal in ‘The Art of Lace’ staat het Franse Leavers kant en de samenwerking tussen specialistische kantmakers en innovatieve modeontwerpers. Leavers kant wordt geweven en oogt delicaat, maar is anders dan gebreid kant goed bestand tegen rafelen. 

Ontwerp Iris van Herpen

De veelzijdigheid van het textiel heeft modeontwerpers geïnspireerd om bijzondere creaties te maken. Zo lamineerde Karl Lagerfeld kant voor een collectie voor Chanel en gebruikte Iris van Herpen 3D-printing om het effect van kantpatronen na te bootsen. ‘The Art of Lace’ toont zo de nieuwste trends in kant binnen haute couture.
In de tentoonstelling krijg je het hele maakproces van de stukken te zien en ook kun je zelf aan de slag. Zie daarvoor de website van het museum onder workshops en masterclasses.

De tentoonstelling opent op 16 november en loopt tot en met 10 mei 2020,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten