maandag 4 november 2019

November, een maand vol met textiel activiteiten

Textiel exposities
Ik begin met twee textiel exposities die ik de komende tijd wil bezoeken.
Allereerst de expositie van Pauline Nijenhuis bij het Centrum Beeldende Kunst in Emmen . In haar textiele schilderijen verbeeldt Pauline Nijenhuis snelheid in een zeer arbeidsintensieve en tijdrovende techniek. Volgens het verhaal in de kunstkrant 'zoekt ze de verstilling op, misschien in een stil protest tegen de duizelingwekkende versnelling'.


In Museum Rijswijk  exposeert Marielle van den Bergh met werken van formaat waarin textiel en keramiek is verwerkt.
Textiel en Klei, het item wat mij mateloos intrigeert en waar ik ook af en toe mee bezig ben. Soms lukt het, maar heel vaak niet en daarom wil ik graag zien hoe Marielle van den Bergh dit toepast.


TextielPlus festival
Dit keer heb ik niet meegedaan aan de wedstrijd. De ideeën waren er wel, maar de tijd ontbrak. Uiteraard  ga ik er wel naar toe. De groep Zoo-Tex waar ik lid van ben richt een expositie in en natuurlijk ga ik ook even bijpraten bij de stand van mijn Quiltersgilde op het textielplein. Op het textielplein presenteren de textielverenigingen zich en dit keer staat het in het teken van het komende Textiel Festival in Leiden. Bij het Quiltersgilde staat het vooral in het teken van de 500 engelenvleugels. Het samenwerkingsproject van het Quiltersgilde en de kunstenaar Fleur van den Berg voor het texielfestival.


Jullie komen toch ook een vleugel inleveren of tijdens de beurs er één maken? Maar ook ander werk kan aan de demonstratietafels getoond worden of nog leuker, aan gewerkt worden. En natuurlijk nodig ik niet alleen de quilters uit. Het textielplein is er voor iedereen en interactie tussen de leden van de verenigingen is juist zo reuze  leuk en inspirerend.


Werk aan de winkel
Naast al die leuke activiteiten moet er ook nog gewerkt worden. Voor het QuiltFestival ben ik op dit moment wel heel erg aan het freubelen. Knikkers bind ik in organza. Daarna zet ik het bindsel een half uurtje boven de stoom en als het afgekoeld is peuter ik de knikkers weer uit de organza. Het is een geduld werkje, maar het resultaat mag er zijn.


Hartelijke groet,
Jo Huijsman, namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten