maandag 11 november 2019

Lampion voor Sint Maarten

Vandaag is het mijn beurt om iets voor Textielplatform te schrijven en laat het net 11 november zijn. Sint Maarten! Ik kan erg genieten van dit feest. Het feest van het delen maar vooral van zingende kinderen, met eigen gefabriceerde lampionnen, die langs de deuren gaan in de hoop op een snoepje. De tijd dat ik mijn kinderen kon of moest helpen is alweer voorbij maar het let me niet om nu een eigen lampion te maken. 

Een poos geleden zag ik een beschrijving van een lampion in Vilt nr. 46 uit 2016. Regio Noord Holland en Flevoland van de ViltKontaktGroep hadden er een regiodag aan besteed en nodigden anderen uit om het ook eens te proberen. Ik neem de uitdaging aan! 
Het begin was makkelijk, precies zoals in de beschrijving staat maar dan.... 


Een paar uur verder en wat wol armer moet ik toegeven dat het inderdaad een zweet project is. Ik heb lontwol gebruikt wat ook niet zo'n goed idee is. Naald en draad zullen mijn redders in nood zijn. De volgende keer ga ik bubbeltjesplastic als mal gebruiken, mijn mallen zijn te stug. Maar ik ga het zeker nog eens proberen! Er zijn natuurlijk meerdere wegen naar een gevilte lampion. Maar dit is het eindresultaat voor nu:
Oliva Garcia 
ViltKontaktGroep 

1 opmerking: