vrijdag 29 november 2019

Het pop up atelier in Ijsselstein bij Atelier Kunstig Art


Atelier Kunstig Art, van Sylvia te Braake is gevestigd in IJsselstein. Sylvia maakt intuïtieve schilderijen die regelmatig over de wereld reizen. Sinds enkele maanden heeft zij een pop up atelier geopend in de binnenstad van IJsselstein. Bedoeld om kunst dichter bij de mensen te brengen, gelegenheid tot exposeren te geven, maar vooral ook om de gemeente IJsselstein duidelijk te maken dat kunst in de stad een meerwaarde heeft die je niet moet onderschatten. Kunst heeft een plek in de samenleving en heeft dan ook een ruimte nodig waar dit beoefend en getoond kan worden.


Van 18 november – 23 december 2019 exposeert Karen Bruinsma in het pop up atelier met haar vilt.
Er zijn twee thema’s te zien:
‘Even helemaal zen”, wat gaat over de tijd die je voor jezelf neemt om je goed te voelen. Voor Karen is dat het werken met schapenwol, het viltproces en het toevoegen van borduursteken. Ritme, herhaling en structuur brengen haar als vanzelf in de meditatieve modus.

Het andere thema is ‘En dan is er dementie in je leven…”. Er zijn werken te zien die gemaakt zijn in de tijd dat haar moeder ziek was en aan de gevolgen van dementie overleed. Een intensief emotioneel proces waar Karen als kind geen plek meer had, maar wel herkenbaar was als ‘moeder’of als ‘zus’.

Het mooie van een pop up atelier is dat er geen gelikte wanden en vloeren zijn, maar dat je het moet doen met wat er is….

Het pop up atelier is geopend in deze periode op vrijdag van 12.00-19.30 uur, zaterdag en zondag van 12.00-16.30 uur.

Utrechtsestraat 37, IJsselsteinGeen opmerkingen:

Een reactie posten