donderdag 24 oktober 2019

Vezel, vezels, vezelen

Gister heb ik pasta gemaakt, met echte pasta voor mijn man en courgette slierten voor mij. Verse kruiden uit de tuin, een heerlijke ui, ook uit de tuin, veel tomaten, van de groenteman, restje champignons, puntpaprika en vers geraspte kaas. Koken is heerlijk, de juiste ingrediënten bij elkaar zoeken, niet te gaar, mooie kleuren bij elkaar en voldoende vezels.
Het opeten is minstens zo plezierig als het koken, op mooie gekleurde borden, zodat het er extra lekker uitziet.
Eigenlijk lijkt een kunstwerk maken wel op eten bereiden . Van tevoren bedenk je wat je wil gaan maken, welke materialen je gaat gebruiken, hoe je de kleuren gaat op/aanbrengen en welk eindresultaat je denkt te gaan bereiken. Onderweg pas je wat aan, haalt wat weg, maar het creëren gaat door, en het eindresultaat laat je genieten (meestal tenminste)....

Om dan even bij pasta en vezels te blijven, kom ik op het stuk wat ik voor de laatst verschenen Vezel heb geschreven, Pasta en warmte, een spannende combinatie. Alle elementen die ik boven heb beschreven zitten erin, een avontuur met een pasta die uitzet bij verwarming, waar je kleur doorheen kunt mengen en die op veel verschillende manieren is toe te passen. Experimenteren en creëren, net als bij voedselbereiding.

Pasta en warmte, een onverwachte combinatie - Eke Krug

Van de pasta naar Iers haken, en dan vooral de onnavolgbare manier waarop Mathilde Jongbloed daar vorm en kleur aan geeft! Het is een vorm van kanthaken, dat door Mathilde in een vrije vorm wordt gegoten, het lijkt wel een bloementuin. Interessant om te lezen hoe dit tot stand is gekomen.


Iers haken - Mathilde Jongbloed

En om in kleur te blijven ook nog het artikel van Gerda Spaander, die kleurrijke ontwerpen maakt en breit met verschillende soorten borduurwerk. Zij vertelt over haar eerste werkstuk dat ze maakte en dat het naar meer smaakte. Via onder andere Marktplaats breide zij haar collectie wollen borduurgarens enorm uit en ging aan de slag. En met een prachtig resultaat.


Veelkleurig breiwerk - Gerda Spaander


Ook Vezel is het resultaat van bereiden, de juiste artikelen bij elkaar brengen, zorgen voor goed fotomateriaal, zodat het er smakelijk uitziet en natuurlijk de juiste opmaak, die alles nog net een stapje spannender maakt. De nieuwe Vezel is alweer in de maak, alle artikelen en foto's zijn binnen, het corrigeren, redigeren en opmaken kan beginnen, zodat er in december weer een smaakmakend nummer op de mat kan vallen.

Meer weten over Vezel, kijk dan op vezel.org

Tot volgende maand, hartelijke groet, namens Vezel, Eke Krug

2 opmerkingen: