zondag 13 oktober 2019

Talent Invasion in Tassenmuseum AmsterdamNog tot 27 oktober a.s is de expositie Talent Invasion van Tassenmuseum Amsterdam te zien. De expositie staat in het teken van jong talent. Met Talent Invasion geven we de ruimte aan een nieuwe generatie ontwerpers die out of the box durft te denken, de status quo uitdagen en zich niet laten leiden door bestaande regels en conventies.


Gastcurator en freelance creative director Martien Mellema, die meer dan dertig jaar ervaring heeft in de modewereld, selecteerde speciaal voor Tassenmuseum Amsterdam eenentwintig veelbelovende ontwerpers uit de laatste lichting eindexamenstudenten van de Nederlandse academies.

De belangrijkste selectiecriteria? Lef, eigenheid en een anarchistische aanpak. Daar heeft de mode-industrie op dit moment behoefte aan, volgens Mellema en haar team. Voor de opzet en inrichting van deze tentoonstelling werkte ze samen met concept designer Leonoor Ottink en visual storyteller Elin Visser.

Niet alle eenentwintig geƫxposeerde talenten zijn gespecialiseerd in het maken van tassen; dat past binnen de wens van Tassenmuseum Amsterdam, dat wil uitgroeien tot een dynamisch Huis vol verhalen over cultuur, mode, design, metier en maatschappij. Deze expositie is ontstaan vanuit een verlangen naar verrassende en onverwachte interventies, waarmee het museum wil inspireren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten