maandag 9 september 2019

Vilten met ouderen met dementie

Een vriendin had me al een paar keer gevraagd of ik dat wat ik met zeep en wol deed, ook een keer met haar bewoners wilde doen.

Het zag er gemakkelijk uit en het zou een leuke zomeractiviteit kunnen zijn. Ik had vaak naar haar verhalen geluisterd en wist dat haar bewoners bijvoorbeeld al flink gevorderde Alzheimer hebben. Het resultaat was niet belangrijk, het ging om de activiteit. Mij leek het wel leuk als de mensen na afloop toch iets hadden om naar te kijken.

Ik vind dat beide wensen goed in vervulling zijn gegaan!
Eerst moest vriendin maar gaan oefenen. Tijdens het oefenen begreep ik wat voor wol en materiaal we het beste konden gebruiken. Het was een bijzondere dag. Ik was verbaasd en ontroerd te zien met hoeveel liefde en geduld de begeleiders en vrijwilligers met de dames omgaan.


Oliva Garcia

ViltKontaktGroep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten