woensdag 18 september 2019

Vezel, vezels, vezelen

Wat vliegt de tijd. Zo loop je het nog warm te hebben en te bedenken wat je daaraan kan doen en dan is het ineens weer september. De scholen zijn begonnen, de meeste toeristen weer naar huis en de rust bij ons in het dorp is teruggekeerd.
September is ook de tijd van de open dagen, met het aanbieden van cursussen en workshops, wat voor mij drukte geeft van voorbereiding en presentatie en spanning of er belangstelling is voor wat ik aanbied....
En natuurlijk begint ook het seizoen van de Vezel promotie weer en zondag was ik in Rijswijk op de textielmarkt bij Museum Rijswijk. Wat een leuke en gezellige dag. Veel mensen ontmoet en gesproken, abonnees en ook mensen die nog nooit van het blad gehoord hadden, goed dat we dus af en toe het land in gaan. En blije gezichten als ik vertel dat het nieuwe nummer rond 25 september op de mat ligt.

Walkabout - detail omslag -  Dieuwke Frijda-Zijlstra

Bovenstaande foto is een detail van de omslag van de nieuwe Vezel.
Het is stukje van een groot artquiltwerk gemaakt door Dieuwke Frijda-Zijlstra, en onderdeel van haar tentoonstelling die  op dit moment tot en met 26 oktober te zien is bij Hawar in Oldeberkoop.
Doeken van voornamelijk natuurlijke stoffen, die met traditionele en moderne technieken bewerkt en verwerkt zijn tot kunstwerken.

Pronkrol - Dieuwke Frijda-Zijlstra

In iedere uitgave van Vezel staat ook de agenda. Een compleet overzicht van exposities, tentoonstellingen en evenementen. Op de website aangevuld met de online agenda, waar een ieder zijn expositie aan kan melden. Zoals bijvoorbeeld de evenementen hieronder, die binnenkort plaatsvinden.

27-28 sept, Hoevelaken
Handwerkfestijn Diabetes Fonds
Open: 10-17 uur. Rolstoeltoegankelijk.

Harco Hoveniers, Hogebrinkerweg 50, 3871 KN Hoevelaken.

www.diabeatit.nl/evenement/handwerkfestijn



28 sept, Doesburg
Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie
Vezelmanifestatie in De Grote of Martinikerk in Doesburg. K
Grote of Martinikerk Doesburg, Kerkstraat 4, 6981 CM Doesburg.

En natuurlijk is Vezel ook in Doesburg te vinden. Diverse vrijwilligers zijn aanwezig om gezellig een praatje mee te maken en Vezel in te kijken. Graag tot ziens op 28 september!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten