woensdag 4 september 2019

Van alle Kanten

Mariet Visser: Opstelling


Het kunstenaarscollectief EXPERIKANT bestaat uit 8 enthousiaste leden, Truus Buijs, Nel Butter, Frederike Drop, Mimi Libregts, Rinie Verhaegh, Hetty de Vries, Ineke de Vries en Bets van Zeijl.
Onder de titel Van alle Kanten exposeren ze hun werk van 7 september t/m 19 oktober in Galerie De Smederij in Sappemeer.

De leden van EXPERIKANT hebben allen een lange staat van dienst binnen de kantwereld. De meesten geven ook les in de techniek en in de vormgeving van modern kant.
Zij nemen deel aan exposities in binnen- en buitenland. Zowel in groepsverband als individueel.

Het is een uitdaging om het oude ambacht te 'vertalen' naar deze tijd, waarbij de techniek in dienst staat van de vormgeving.

De kunstenaars gebruiken allerlei materialen. Uiteraard garens, maar ook metaaldraad, papier, keramiek, steen en hout maken soms onderdeel uit van de kunstwerken.

De werken hebben ieder een eigen karakter en het is verrassend om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn om ideeën en thema's uit te werken.

Voor deze expositie hebben de leden van EXPERIKANT gekozen voor werk dat nog niet of slechts een enkele keer is geëxposeerd.

Van de onlangs overleden Mariet Visser, die jarenlang een zeer gewaardeerd lid van EXPERIKANT was, zal ook werk geëxposeerd worden.

De openingstijden zijn: do t/m zo van 13.30 tot 16.00 uur.Galerie De Smederij is rolstoel toegankelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten