donderdag 19 september 2019

De waaier van de LOKK
Na een warme en zeer drukke zomer, komt het werken aan de waaier weer in zicht. Moet wel, want anders komt hij niet op het Textielfestival te staan.

Ik heb toch een beetje zitten worstelen met de kleuren. Heb je dat ook, als je ergens mooi garen ziet in de juiste kleur ( denk je) en je gaat het gebruiken en het valt echt wel tegen? Simpele oplossing is stukje eruit knippen en weer opnieuw beginnen met een andere kleur, maar ergens is dat zonde van het werk en het materiaal wat je dacht dat perfect zou zijn.

Ik had bij die gezellige jongens uit Belgiƫ drie opeenvolgende kleuren prachtige zijde gevonden. Op de conen was het, zoals ze dat wel noemen, een match made in heaven. Je gaat de klossen voorzichtig opwinden want je hebt zo beschadigingen aan de draad omdat het van die fijne zijde is.Na een stukje te hebben geklost, viel het me op dat het materiaal helemaal “dood sloeg”. Maar deze keer heb ik stug doorgewerkt en ik hoop dat het met de donkere cordon rand toch een mooi effect gaat geven. Maar misschien vind ik op de leden-contactdag van de LOKK as. zaterdag, of anders tijdens de Vezelmanifestatie volgende week in Doesburg wel een ander materiaal, zodat ik dit stukje er alsnog uit ga knippen.

Liesbeth van Loo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten