vrijdag 27 september 2019

10 oktober: lezing Marita Bartelet over ecologische materialen


De Roermondse Marita Bartelet heeft haar leven lang gewerkt in de textielindustrie. Ruim 14 jaar bestiert ze nu twee webwinkels voor biologische kleding en stoffen: Ecotex.nl voor de particuliere markt, Ecologicaltextiles.nl voor de zakelijke markt. Op deze laatste website zijn onder meer ecologische garens, verfstoffen en stoffen te koop. Marita werkt verder als consultant en agent voor enkele textielbedrijven die zich bezig houden met ecologisch textiel. Marita verzorgt de lezing samen met Chris Roemen, mede-eigenaar van haar bedrijf.

Marita: “Ons verhaal gaat in het bijzonder over Isatis Tinctoria, wede voor het verven van blauw. In de Middeleeuwen geteeld in de streek van Jülich en in Roermond verhandeld. Wij telen dit nu in Maasbree en gaan er de wol mee verven van het Kempisch Heideschaap dat in Roermond graast. Daarnaast zullen we vertellen over de diverse ecologische materialen die op dit moment beschikbaar zijn voor wevers.”
10 oktober 2019, 20.00 - 22.00 uur, Wijkgebouw De Vlonder, Florasingel 38, 6043 WD Roermond Informatie bij Marie-José Houben weefkringmiddenlimburg@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten