zaterdag 31 augustus 2019

Weeflab van WEEFNETWERK in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens de landelijke Maakdagen van Crafts Council


Crafts Council Nederland organiseert op 28 en 29 september de jaarlijkse, landelijke Maakdagen met inspirerende maakactiviteiten in musea en bibliotheken in heel Nederland. Alles om ons heen, zelfs alles wat we aan hebben, is gemaakt. Van hout, klei, textiel, metaal, draad, riet, glas, wol… elk product is ooit door mensenhanden tot stand gebracht. Musea en bibliotheken met hun collecties zijn hiervoor een bron van informatie, en daarom een prachtige plek om te maken en om te leren.
Maakdagen
CCNL roept musea en bibliotheken op bijzondere activiteiten te organiseren, zodat bezoekers kennis kunnen maken met de creatieve ambachten en specialistische technieken.
WEEFNETWERK verzorgt tijdens de Maakdagen een speciaal Weeflab in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het museum dat de geschiedenis vangt, in authentieke gebouwen voorwerpen en ware verhalen. Tijdens de Maakdagen kun je kennis maken met het mooie ambacht weven. In het Weeflab achter Boerderij Hoogmade, kun je de weeftechnieken uitproberen op weefraampjes en echte weefgetouwen. Ga zelf aan de slag en maak op het weefraam je eigen wandkleedje om mee naar huis te nemen. Er wordt ook gedemonstreerd o.a. op een computer gestuurd weefgetouw van de Nederlandse firma Louet.
Deskundige  begeleiding vanuit WEEFNETWERK maakt je wegwijs
Het weeflab is geopend op vrijdag 27 september van 13.30 tot 15.30 uur     
zaterdag 28 en zondag 29 september van 10.30 tot
12.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur
Op de locatie Bedum en het Woold in het museum werkt de weefgroep (onderdeel van Lievegoed). Vakbekwame mensen met een beperking demonstreren daar het wevers ambacht. Zij laten zien welke prachtige producten er gemaakt worden voor de museum winkel. De weefgroep is aanwezig op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober.
Kosten: gratis (na entree museum). De workshop is op inloop, je hoeft je dus niet aan te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten