zaterdag 31 augustus 2019

Expositie Vorm en Taal in High Five Art Gallery

Viltkunstenares Hanneke Pelgrom en Artquiltkunstenares Jette Clover exposeren in Galerie High Five Art in Baarle-Nassau van 18 september tot 20 oktober 2019. De opening is gepland op zondag 15 september om 15 uur. Jette zal ook aanwezig zijn in de Galerie op zaterdag en zondag 21 en 22 september en zondag 20 oktober.


Jette Clover, een Deense textielkunstenares die nu in Antwerpen woont, wordt geïnspireerd door schrift, commentaar, verhalen. Alles wat de mens met lettertekens kan creëren vormt de rode draad in haar oeuvre. Dit vindt zijn grondslag in de journalistiek, waarin Jette aanvankelijk werkzaam was.
Jette is een gerijpte kunstenares, wat blijkt uit een groot aantal exposities in zowel Europa, als de Verenigde Staten en Australië.

Wij zijn blij dat we een aantal werken van haar hand weer in Nederland kunnen laten zien.

Hanneke Pelgrom (Nederland, Breda) is een talent op het gebied van viltkunst.
Sinds enige jaren bezig op dit gebied, heeft zij in relatief korte tijd een volstrekt eigen beeldtaal ontwikkeld. Vooral door de gelaagdheid van haar objecten met intrigerende viltvormen, verovert zij een eigen plaats in de viltkunst.

Samen met het werk van Jette Clover is een interessante expositie op het gebied van de textiele kunsten ontstaan, waarin vorm en taal elkaar ontmoeten.

Ga voor alle informatie naar:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten