woensdag 7 augustus 2019

Expositie Torenquilters 2019Elke twee jaar exposeren de Torenquilters hun quilts in de monumentale ruimte op de begane grond van de toren in Goedereede (Zeeland), dit jaar al voor de dertiende keer. De dames van de Torenquilters, die al meer dan 25 jaar bij elkaar komen in wisselende samenstelling, kozen in 2019 voor het thema ‘Water-Land’. Dit is een onderwerp dat veel in de kunst is terug te vinden en vele kunstenaars heeft geïnspireerd tot geweldige werken.

Ieder lid was vrij om het thema naar eigen idee in te vullen. De maten van de quilts zijn vastgesteld om een eenheid tussen de verschillende werken te creëren. Ook maakte elk lid gebruik van een soortgelijke stof om de waterlijn in alle quilts te kunnen laten doorlopen.

De één heeft voor een stadsgezicht gekozen, de ander koos voor de natuur, terwijl een derde daar weer een combinatie van maakte. Het is een zeer gevarieerde tentoonstelling geworden. Wie met een nauwkeurig oog de quilts bekijkt en de beschrijvingen van elke maakster in het quiltboek leest, ziet eigenlijk pas goed hoeveel kleine steekjes en technieken er zijn gebruikt. Het heeft weinig voorstellingsvermogen nodig om vast te stellen dat de dames veel tijd en energie in deze geëxposeerde doeken hebben gestoken. Het is daarom fijn dat het  Torenmuseum  de gelegenheid biedt deze prachtige quilts aan het publiek te laten zien, want dat verdienen ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten