maandag 5 augustus 2019

Een artquilter gaat traditioneel. 

Eenmaal per jaar dompel ik mij onder in een traditioneel quilt feestje bij Jookies Ooit hebben Joke en ik samen de  eerste quilt stappen gezet. Een winter lang gingen wij naar een beginnerscursus in het dorpshuis. Wij werden allebei besmet met het quiltvirus en hoewel onze quilt wegen zich  zijn gaan scheiden is het eenmaal per jaar een kleine reünie.

Presentatie cursisten
Jookies, een geweldig leuke quilt winkel, waar zo overduidelijk haar handschrift in is te herkennen. Met ondersteuning van docent Gerrie en dochter Zwenneke weet zij vele cursisten te inspireren tot het maken van prachtige quilts. Aan het einde van het seizoen in juli zijn er open dagen en wordt het werk van de cursisten getoond. Ook wordt het nieuwe cursus seizoen gepresenteerd. De  brochure  hiervoor wordt gemaakt door dochter Marieta.

Diepe bewondering
Natuurlijk bewonder ik elk jaar deze expositie en praat ik even bij met Joke.

Zo leuk om te zien hoe ieder cursist een eigen draai geeft aan de te maken blokken.
Bijzonder vind ik de quilt hieronder, gemaakt door een mevrouw van 80 jaar.  Zij heeft deze winter de beginnerscursus gevolgd en........zij is besmet met het quiltvirus. Het nieuwe seizoen gaat deze mevrouw door met de vervolgcursus. Dat is toch super inspirerend.

Hartelijke groet en een fijne augustus maand,

Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

1 opmerking: