woensdag 17 juli 2019

Vezel, vezels, vezelen

Gekleurde lappen ben ik aan het verven, en ik probeer diverse verfsoorten uit.
Een heel geëxperimenteer, koudwaterverf, of juist koken, natuurlijke verf, of toch synthetisch, de mogelijkheden zij legio. na het verven wil ik graag dat de lappen afgeven, om een volgende stap te kunnen maken, dus dat is het volgende experiment. Gebeurt dat ook echt, of houdt de stof de verf vast, welke stof werkt het beste en ga zo maar door, voorlopig ben ik nog niet klaar....

En dan lees ik een stuk van Linda van Kerkhof over stof, geverfd met papier. Daar wil ik meer van weten, wat een grappige ontdekking en een prachtig resultaat, niet alleen de kleur, maar ook de panelen zijn een lust voor het oog. Waar een gewone actie tot onverwachtse resultaten kan leiden.

Geverfd met papier- Linda van Kerkhof

Dit is het jaargetijde van de rozen. In allerlei varianten en kleuren kan je ze nu bewonderen, wat jammer dat ze er in de winter niet zijn. Maar daar kunnen we wat aan doen. Anna Slurink vertelt over haar papieren rozen, paper roses zoals zij ze noemt, die het hele jaar meekunnen. En ze legt in een aantal stappen uit, hoe je de rozen zelf kunt maken.

Paper roses - Anna Slurink

En Helene Laterre vertelt over het dubbelzijdig mozaïekwerk haken, een techniek die haar blijft intrigeren. Het lijkt niet zo moeilijk, tot je ermee begint, dan slaat de verwarring toe. Maar de aanhouder wint!

Dubbelzijdig mozaiek haakwerk - Helene Laterre

Tal van andere onderwerpen komen ook dit keer weer voorbij, onder andere draadtekenen en badverven, grafische verhaaltjes op vilt, de agenda enzovoort....

Volg ons op Instagram, daar delen we regelmatig materiaal uit de nieuwste Vezel op ons Vezelmagazine account. En verdere info is te vinden op onze website.

Tot volgende maand!Geen opmerkingen:

Een reactie posten