maandag 1 juli 2019

Vakantie voor Quilters?

Na een drukke maand juni met een atelierroute en een open tuinen weekend zit ik nu een beetje vakantie te houden onder de plantaan. Overigens is even helemaal niets doen een mooie gelegenheid om na te denken over nieuw werk.


Quilters zitten niet lang stil
Echt lang stil zitten is er voor de meeste quilters en alle andere textielliefhebbers niet bij. Er wacht altijd wel iets wat af moet en er zijn deze zomer ook genoeg leuke kleine projectjes om mee aan de slag te gaan.

Zomer projectje voor Quilters voor het Textielfestival in Leiden 
In het kader van het Textielfestival Leiden is de beeldend kunstenaar Fleur van den Berg door het STIDOC gekoppeld aan het Quiltersgilde. Fleur is samen met het Quiltersgilde op zoek gegaan naar een vorm die past bij de gedachte van de kunstenares en de vaardigheden van quilters. Het thema reizen, over grenzen heen gaan past bij een element dat in veel van haar werk is te zien; 'vleugels' als onderwerp voor het kunstwerk met inbreng van de leden van het Quiltersgilde.

Een geweldig leuke uitdaging om deze zomer een vleugel te maken voor het project. Het is handzaam en kan met beperkte middelen en veel eigen creatieve inbreng worden gemaakt.  Patronen en meer informatie is te vinden in het Quiltnieuws van juni 2019.

Zomer projectje voor  alle textielliefhebbers voor het Textielfestival
Het ansichtkaarten project is ook zo iets wat thuis onder de boom of parasol gemaakt kan worden, maar ook prima past in de vakantiekoffer.  Iedereen kan er aan mee doen en iedere techniek is toegestaan. De enige voorwaarde zijn het formaat en het thema bagage, denkend aan thuis of over grenzen.  Voor meer informatie kijk op de website van het textielfestival, onder ansichtkaarten.

Veel creativiteit gewenst bij al dit leuks en
namens het Quiltersgilde een hartelijke groet,
Jo Huijsman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten