donderdag 11 juli 2019

Geel verven met berkenbladIn de blog van 10 december 2018 van Textielplatform is aandacht besteed aan de bibliotheek van het TextielMuseum. In het artikel staat een link naar een boek van Jantine Koobs. Haar boek is via een link van het Textielmuseum gratis te downloaden.

De volledige titel en gegevens zijn:

Jantine Koobs, Natuurlijk Verven Grand Teints: Goed houdbare kleuren verven op textiel zonder gebruik van vergiften. Deventer: uitgave in eigen beheer, 2017.

Het boek heb ik gedownload, met plezier gelezen en ik heb uiteindelijk ook een recept uitgeprobeerd. Dat ging over verven met berkenblad.


In het begin heb ik de blaadjes uit de bomen gekeken. Het is dus zaak om goed te plannen.
Om het recept goed te volgen, moeten de blaadjes eerst drogen. Het boek is goed leesbaar en de recepten zijn gemakkelijk te volgen.


Mijn wol en zijde zijn uiteindelijk een soort van mosterdgeel geworden. Ik heb de wol een paar dagen in de felle zon van afgelopen dagen laten liggen en de kleur is niet verbleekt. Ik ben heel tevreden.


Oliva Garcia
ViltKontaktGroep

2 opmerkingen: