woensdag 12 juni 2019

Vezel, vezels, vezelen

Pinksteren is bijna afgelopen als ik dit schrijf. Vanmiddag heb ik tussen de diverse quilt- en verfactiviteiten, een heerlijk rondje gelopen langs de Morra.Een mooie, overzichtelijke afstand, waarop je volop kunt genieten van landschap en luchten, en de vele verschillende soorten planten en bloemen langs de weg. En doordat het zo hard waaide de afgelopen dagen, veel afgebroken takken en takjes langs de weg, met volop blad, Natuurlijk ben ik met een flink wat van die takken  thuisgekomen, voorraad maken voor de wintermaanden, zodat het ecoprinten gewoon door kan gaan.

Normaal ben ik niet zo van het plannen, zodat ik regelmatig met veel te veel dingen tegelijkertijd bezig ben, soms ook nog met allerlei deadlines. Bijvoorbeeld het stukje dat ik nu zit te schrijven.

Een nieuwe Vezel uitbrengen vraagt ook deadlines. Wanneer de kopie binnen moet zijn, het redigeren en corrigeren, de verschillende redacteuren die door de artikelen heen gaan, beslissingen nemen wat geplaatst wordt en wat op de voorraadplank terecht komt. En natuurlijk de opmaak, die ook aan een deadline gebonden is.

Binnenkort is het weer zover, dan komt de tweede Vezel van dit jaar uit. Er is weer een scala aan onderwerpen en manieren om met textiel en vezels in de weer te zijn. Ongelooflijk ook wat mensen zoal doen, de mooiste dingen worden er gemaakt, het wordt weer genieten!

Geverfd met papier - Linda van Kerkhof

En dan is er volgend weekend het Textiel Festival Weerribben, drie dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) textiel kunstroute met 22 te bezichtigen locaties. En 2 dagen textielmarkt, op de zaterdag en zondag, binnen in Multifunctioneel centrum Dalzicht te Oldemarkt. Een weekend van genieten en ontmoetingen en veel vreemde vogels...

Vezel is erbij. Wij zijn 2 dagen aanwezig op de textielmarkt, met onze Vezelwand en een leestafel. Wie even bij wil komen van al het moois, kan rustig even aanschuiven en door de bladen gaan, of een praatje maken met de aanwezige vrijwilligers. Een rust- en inspiratiepunt waar een ieder van harte welkom is.

Meer informatie Vezel Magazine, tot ziens in Oldemarkt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten