maandag 3 juni 2019

Niet alleen quilters zijn uren, dagen, maanden, jaren bezig

Met mijn quilt- / textielwerk ben ik heel lang bezig om iets moois te maken en soms ben ik een beetje jaloers op kunstenaars die sneller werken.
Echter, door de tentoonstelling van 50 jaar Thielen in het Limburgs Museum ben ik wel wat genuanceerder gaan kijken en denken over anderen en ben ik diep onder de indruk geraakt van de volharding van Evert Thielen.

De ogen van de meester
Machtige veelluiken vol realistische beelden die bol staan van fantasie, dramatiek en po√ęzie.
Het is kunst die overrompelt en hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.

Tot in detail
Een veelzijdige schilder, die op een steiger staat om aan de veelluiken te werken, maar ook het kleinere  werk niet schuwt. Groot of klein, alles is tot in detail uitwerkt.

Monniken werk
Vijf tot acht jaar werkt Thielen aan een veelluik, nou ja dan is de twee jaar die ik voor mijn project 'Verhalend Landschap' voor het Quiltfestival Noord Groningen 2020 heb uitgetrokken helemaal  niets.

Puntjes op de i
Met Pinksteren doe ik mee aan de atelierroute Berkelland. Ik heb er reuze veel zin in om quilten en textiel als kunstvorm onder de aandacht te brengen. Ik laat een klein deeltje van 'Verhalend Landschap' zien om te peilen of ik op de goede weg ben. Het is nu nog wel even sappelen voor de puntjes op de i, maar ik ontvang belangstellenden graag en de koffie staat klaar.

een hartelijke groet namens het Quiltersgilde,
Jo Huijsman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten