maandag 17 juni 2019

Game of threads - het Game of Thrones tapestry

Game of Thrones had al een enorme impact op het toerisme in het noorden, nu is een wandtapijt dat het verhaal vertelt van Game Of Thones, 's werelds grootste tv-programma, te zien in het Ulster Museum - en het wordt met de dag groter. Hoe het eeuwenoude ambacht van borduurwerk opeens hip werd.

Embroidering the latest part of the Game Of Thrones tapestry Picture: Ann McManus 

Borduren is misschien een tuttig ambacht voor sommige mensen, maar de eeuwenoude manier om textiel te verfraaien is hier gebruikt met een fantastisch effect op het Games Of Thrones tapestry dat te zien is in het Ulster Museum in Belfast.

Visitors view the Game Of Thrones Tapestry, which is being worked on by a group of 30 women in Belfast Picture: Ann McManus 

In plaats van het naaien van delicate bloemen, vogels of bladeren - wat misschien als traditionele onderwerpen voor de borduurkunst wordt beschouwd - heeft een groep van 30 vrouwen karmozijnrode bloedstralen genaaid en met behulp van perfecte kleine steken geaccentueerde draken, reuzen, middeleeuwse wapens en bepantsering op stof 'getekend'. Ze hebben daarbij zelfs het blonde haar van personages als Cersei Lannister en Daenerys Targaryen en de rode lokken van Sansa Stark overgenomen. In deze video meer beelden en achtergronden:


Of lees hier het complete verhaal:
www.irishnews.com/lifestyle/2017/08/21/news/the-embroiderers-behind-the-game-of-thrones-tapestry-1110186

Geen opmerkingen:

Een reactie posten