donderdag 27 juni 2019

Een oud patroon in een nieuw jasje

“Sinds drie jaar weef ik, en begin dit jaar kreeg ik van een ‘weefgenoot’ een stel oude bladen Handwerken zonder Grenzen om door te bladeren. Ik viel meteen voor dit jak, voorop nummer 1 uit 1986! Nou heb ik een getouw met maar vier schachten, en geen zes. Gelukkig weerhield me dat niet om er toch aan te beginnen. Met een beetje fantasie en een paar zwevende draden aan de zijkant om de vijfde en zesde schacht op te vangen, lukte het me om het patroon aan te passen. Van 152 draden effen wol in de breedte, naar 276 draden cottolin in zes van mijn favoriete kleuren. De weeftechniek is panama.
Het was eigenlijk een probeersel met garen wat ik nog had liggen, maar het resultaat is zó leuk geworden. Zelfs de maat klopt precies. Ik denk dat ik het veel zal dragen en ga natuurlijk met veel plezier op zoek naar mijn volgende weefproject”.
Nicolet Kamps1 opmerking:

  1. Whaw! Knap zeg je eigen stof weven! Prachtig geworden veel plezier er mee!

    BeantwoordenVerwijderen