maandag 13 mei 2019

Boetseren met wol, zeep en water!Een poos geleden heb ik voor het eerst een dier uit wol geboetseerd.

Nooit gedacht dat het zo leuk en verslavend kon zijn. Ik wilde deze techniek verder uitdiepen en ben verder gaan zoeken en oefenen. De techniek is het vormen vanuit je hand van allerlei figuren. Je begint met een eivormige bal te boetseren en de kunst is om te voelen wanneer precies je moet beginnen om er vorm aan te geven.

In het boek 'Filzen von tieren und figuren' van Rotraud Reinhard uit 2005, wordt beschreven hoe je een dier kunt 'opbouwen' en in Viltkontakt nummer 45 uit 2016 van de ViltKontaktGroep beschrijft Corrie Balk o.a. hoe ze op het idee van haar pocketbear is gekomen. Zo'n beertje wilden we ook en een afspraak was snel gemaakt.

Een walhalla aan mogelijkheden is ons geopenbaard. Dank Corrie en dank aan mijn viltvriendinnen voor dit experiment en de foto's.
Je kunt uit je geboetseerde ei vormen trekken (kopjes), knippen (pootjes) en een beursje blijkt ook een vingerpoppetje te kunnen worden.
Oortjes kun je uit het kopje trekken en accentueren met je nagels of gewoon knippen uit het ei zoals bij deze haas (in wording).


ViltKontaktGroep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten