maandag 8 april 2019

Weven en vilten

Bij de Viltkontaktgroep gingen we een klein experiment doe met weven en vilten. Ik wilde polswarmers maken.Ik vond een oud boekje over stokjes weven - Weven op Stokjes van Rita Kok en Elly Niemans uitgegeven door Cantecleer in1976 (ISBN: 9021313332). Het was een kringloopvondst! Ik wilde in het rond weven en daarna vilten. In plaats van houten stokjes met haakje gebruikte ik  elektriciteitsbuis waar de “scheringdraad “doorheen kan.
De scheringdraad werd van lontwol gemaakt. Achteraf had ik die moeten voorvilten om het weefeffect beter te laten uitkomen. De inslagdraden werden gemaakt van 2 soorten lontwol.
Het werden 2 aparte lapjes

Het weefsel werd van de stokjes geschoven en daarna gevilt met een malletje ertussen. Later bleek dat je er beter mee kunt gooien dan wrijven . Dan waren de aparte draden beter zichtbaar gebleven.
Na het vilten is een stevig viltkokertje ontstaan. Te gebruiken als polswarmer , maar ik denk dat ik er iets anders van maak; gekke kabouters of zo. Nog geen tijd voor gehad! 

Het was leuk om zo ontdekkend bezig te zijn. Van het een komt het ander.Aletta Gerritsen
ViltKontaktGroep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten