maandag 29 april 2019

Vrouwen van Nu vindt goede bestemming voor hun handwerkenOp 13 en 14 april hield  Vrouwen van Nu Groningen een expositie van handwerken en andere creatieve uitingen in- en bij de Fraeylemaborg in Slochteren.
Er was heel divers werk te zien. Van sierraden van papierrolletjes tot quilts. Van schilderijen tot kanten waaiers.  Dat is nu natuurlijk al weer een paar weken geleden. Maar er is iets leuks gedaan met een deel van het werk.

Er zijn bijna 500 kunstzinnige ballen gemaakt, die op de expositie in- en bij de Fraeylemaborg hun steentje bijgedragen hebben aan de kleurrijke opening. De jongleurs van kindercircus Santelli hebben er kunstjes mee uitgehaald en ze zijn in een 'blik(ballen)vanger'gegooid door de aanwezigen. Die ballen hebben inmiddels hun bestemming gevonden. Tenminste... de helft! 
Ze zijn ze door Hilda Schipper en Ietje de Graaf-Hoekstra gebracht bij 'De Zijlen', een woonvorm voor mensen met een beperking in Tolbert.
Bas Scholte Aalbes, coördinator van het vrijetijdsbureau van 'De Zijlen', heeft de tassen vol grote, kleine en zachte ballen in ontvangst genomen. De ballen zullen gebruikt gaan worden bij therapie, ontspanning, sport en spel van de cliënten.

De afspraak om de ballen te doneren is al in een vroeg stadium gemaakt, vandaar dat tijdens de opening van de expositie een aantal rolstoelgebruikers en hun begeleiders, als bedankje een paar keer rolstoel-gedanst hebben. Het plezier spatte eraf! 

De rest van de ballen zal worden gebracht bij het A.G. Wildervanckhuis, een woon-zorgcentrum in Veendam.

Goede actie van de Groningse dames!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten