vrijdag 12 april 2019

Ansichtkaarten project Textielfestival 2020

De voorbereidingen voor het Textielfestival zijn in volle gang: de inschrijvingen voor de Museum Masterclass zijn gesloten, de kunstenaarsprojecten zijn voorzichtig gestart en de oproep voor de Ledenexpositie en de Wedstrijd zijn gedaan. Dan is er nog één project waar iedereen aan bij kan dragen: het Ansichtkaarten project!  Tijdens het Textielfestival 2020 in Leiden laten 7 textiele verenigingen alle mogelijkheden binnen het textiel werkveld zien. Dat doen zij individueel maar vooral ook gezamenlijk. In het ansichtkaartenproject gaan de verenigingen met elkaar samenwerken en jij kunt daar ook een bijdrage aan leveren. 

Welk bericht of beeld zou je in een ansichtkaart vangen als je denkt aan de verenigingsthema’s: bagage, denkend aan thuis en over grenzen? Je mag het quilten, borduren, vilten, weven, naaien, iedere textieltechniek is toegestaan!

Ansichtkaarten
De ‘ansichtkaart’ is een lapje in een van de volgende drie formaten: 5 x 5 cm, 5 x 10 cm of 10 x 15 cm. Belangrijk is dat het netjes is afgewerkt met bijvoorbeeld vilt, of een neutraal lapje stof aan de achterzijde of het kaartje heeft aan twee kanten een afbeelding.

Ook moet de kaart van textiel zijn en de vaste formaten van de ansichtkaarten hebben(van standaard kaart tot kattebelletje, te weten: 5 x 5 cm, 5 x 10 cm of 10 x 15 cm). Je bent vrij in kleurkeuze en natuurlijk de (combinatie van) textiele technieken. We gaan de lapjes samenvoegen tot een groot kunstwerk.

Je kunt een of meerdere textielkaarten inleveren tijdens evenementen waar Merkwaardig, ViltKontaktGroep of het Quiltersgilde aanwezig is, of uiterlijk voor 1 september 2019 opsturen naar

Quiltersgilde
Gildenstraat 3
3861 RG Nijkerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten