maandag 4 maart 2019

Het Quiltersgilde blijft in beweging

Handhaven wat goed is, maar ook vernieuwen om interessant te zijn en te blijven voor de leden, dat is waar het Quiltersgilde voor staat. Een nieuwe activiteit is het organiseren van Meet & Greet dagen.  Om alle stromingen binnen het gilde voldoende aandacht te geven zijn de Meet & Greet dagen opgesplitst in een dag voor traditionele quilters, een dag voor moderne quilters en een dag voor art quilters.

Meet & Greet Art Quilters
Deze dag wordt voor de tweede keer georganiseerd en het thema is foto's in/op/met/van textiel.
Na een gezamenlijk aftrap zijn er diverse workshops die dieper op het thema foto's ingaan. De workshop de foto als inspiratiebron wordt door Marijke van Welzen gegeven.  Jette Clover geeft een workshop waar een selfie portret het uitgangspunt is.  De workshop een portret versieren onder leiding van Marijke Schuring behoort ook tot de mogelijkheden en er is een workshop hoe kun je een mooie foto van je werk maken en hoe perfectioneer je het totaal beeld.

Foto's en textiel, uit ervaring weet ik dat het voorwaar niet eenvoudig is.
Er zijn een aantal methodes om foto's op textiel af te drukken en ik heb er verschillende toegepast in een aantal werkstukken. Maar voordat ik tevreden was over het resultaat werden er heel veel proefjes gemaakt.Ook weet ik uit ervaring dat een werkstuk fotograferen een enorme klus is die mij uren en soms zelfs wel een dag kost. Vaak ben ik dan nog niet tevreden over het resultaat en juist een goede foto is belangrijk voor wedstrijden, galeries en natuurlijk ook voor mijn eigen website.
Het foto thema voor de Meet & Greet voor art quilters  is dus voor mij zeer aansprekend. Dubbel leuk is natuurlijk dat er voldoende tijd is om in gesprek te gaan met collega's. Op de website van het Quiltersgilde zag ik dat een aantal workshops al vol zijn en niet meer geboekt kunnen worden, hieruit blijkt dat formule van de Meet & Greet een succes is.

Hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten