donderdag 28 maart 2019

Expositie Weven en Verbeelden in Kerkje van Persingen bij Nijmegen

Expositie weefwerk van Anneke Kersten en Paulien van Asperen en brons van Bets Kusters in het Kerkje van Persingen,  13 en 14 april 2019 open 11-17 uur, toegang gratis. 

Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Oregon, Amerika en het Textielmuseum in Tilburg. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten.
Paulien van Asperen (Kampen) zet haar fascinatie voor repetitieve abstracte elementen uit de kunst en architectuur om in weefwerk. Door kleur- en materiaalgebruik creëert ze beweging en diepte en gaan de doorgaans geometrische patronen visueel een eigen leven leiden.
De grote liefde voor de natuur in combinatie met architectuur zijn de inspiratie en kracht voor BetsKusters (Nijmegen) om haar emoties te ‘verbeelden’. Abstracte vormen met een enigszins ruwe afwerking zijn kenmerkend, ze laat de vaak schitterend gekleurde, ruwe en eerlijke giethuid spreken, waarbij de warmte van het brons zichtbaar is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten