zaterdag 16 maart 2019

60e Handwerktentoonstelling Vrouwen van Nu OverijsselIn 2019 organiseert Vrouwen van Nu  Overijssel voor de 60-ste keer haar Handwerktentoonstelling.
Het thema van de tentoonstelling is ‘Heden en Verleden’.

Op de expositie zijn bekende en onbekende werken te bewonderen van voormalig cursusleidster Lammie Steenhuis uit Holten, die op 25 maart 2018 is overleden. Ze was binnen de provincie Overijssel en op landelijk niveau een bekende handwerkster.


Leden van alle plaatselijke afdelingen uit de hele provincie Overijssel exposeren ook hun  handwerkstukken. Verschillende technieken worden toegepast, zoals bijvoorbeeld quilten, borduren, breien, haken, kantklossen, naaien en vilten.
Aan de wanden hangen quilts in diverse stijlen. Andere handwerken worden op tafels gepresenteerd.Tevens worden demonstraties gegeven. Ook wordt informatie verstrekt over het cursusaanbod voor het seizoen 2019 / 2020.
Verschillende ondernemers zijn met een handwerkstand aanwezig, zodat ter plekke materiaal aangeschaft kan worden.

Data wo 27 en do 28 maart
Tijd 10.00 tot 17.00 uur
Locatie Het Bonte Paard, Deventerweg 87, 7415 MC Holten


Op hetzelfde moment begint er in de Oudheidskamer Hoolt'n een overzichtstentoonstelling van het werk van Lammie Steenhuis-Wierenga. De tentoonstelling belicht haar liefde voor textiel met door haar gemaakte werkstukken in diverse technieken oa. weven, merklappen, patchwork, kleding en meer te exposeren.
Deze tentoonstelling is ook in Holten en loopt van 26 maart t/m 26 oktober 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten