woensdag 27 februari 2019

Vezel, vezels, vezelen

Experiment, experimenteren, uitproberen, materialen combineren, druktechnieken op stof, kleuren op stof, stempels maken, sjablonen knippen, steken zetten…. Dat is waar ik nu mee bezig ben, op weg naar een groot werk, en nog niet exact weten welke weg te volgen, er zijn er zoveel…..

Dus worden er kleine lappen gepakt en bewerkt. Het ene idee na het andere idee wordt uitgeprobeerd en geanalyseerd. Is dit wat ik bedoel, hoe pakt het uit in een groter formaat, hoeveel tijd gaat erin zitten als ik hiervoor kies? Heeft het verder nog iets nodig, moet er iets toegevoegd worden, of juist weggehaald? Is het niet te simpel, of juist teveel?

Diverse kleurstoffen komen voorbij, potloden, inkt, verf, plantaardige vezels om verf van te maken, zelfs drukpasta van plantaardige verf heb ik gemaakt, om te kijken wat het effect daarvan is. 

Soms zou ik wel alleen hier mee bezig willen zijn, het experiment. Geen projecten om aan te werken, geen art-quilts, tassen of sieraden maken, alleen de zoektocht naar mogelijkheden. Via Vezel, internet en andere kanalen op ideeën komen en daarmee aan de slag gaan, Kijken wat er te bereiken valt als je je eigen grenzen verlegd.

Maar voorlopig heb ik wel een doel, en een deadline, dus moet ik concreet worden. Volgens mij begrijpt iedere handwerker waar ik mee bezig ben, het voorwerk, de ontwerpfase, de correctie en het uiteindelijk resultaat.

Inge Evers - Doorgeven - Uitgave 2018-4

Ook bij het maken van Vezel gaat het zo. Ideeën komen binnen, worden bekeken, uitgesorteerd voor direct of later gebruik, soms passen dingen niet en worden niet gebruikt. Dan komt het selectieproces, wat komt er in deze uitgave te staan, hoeveel pagina’s per artikel, welke foto’s, beslissingen over de omslag. Daarna het redigeren en corrigeren van artikelen, de opmaak en uiteindelijk is het klaar voor de drukker. En dan is het klaar, de deadline weer gehaald, en er valt een nieuwe Vezel op de mat.

Volgende maand is het weer zover, en hier op het Textiel Platform Blog geef ik half maart vast een voorproefje van de inhoud.

Meer informatie:  www.vezel.org

9 opmerkingen:

 1. Ik zie nu al uit naar je volgende bericht Eke en natuurlijk wordt ik dan nog nieuwsgieriger naar de nieuwe vezel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar dat het experiment zo uitdagend is!! Leuk dat je ons er in meeneemt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn, dat we mogen meegenieten van je experimenten! Ik kijk al uit naar de nieuwe Vezel....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verwijderd vanwege taalfouten. Nog een paar weekjes Hannie, dan is ie er weer...

  BeantwoordenVerwijderen