donderdag 7 februari 2019

REDRESS, tentoonstelling over duurzame mode

Op 17 januari opende Fashion for Good een tijdelijke tentoonstelling met de collecties van de Redress Design Award 2018 – ‘s werelds grootste duurzame-modeontwerpwedstrijd.

De unieke stukken van de finalisten zijn "zero-waste"  en gemaakt door middel van upcycling en reconstructietechnieken. Ze zijn ontworpen met als doel de mode-industrie te transformeren naar een duurzame industrie.

Aan de Redress Design Awards 2018 deden mensen uit 55 verschillende landen mee. De competitie promoot duurzame ontwerpen en technieken om zo de groei naar een circulair modesysteem te stimuleren. De eerste plaats werd dit jaar toegekend aan Tess Whitfort, de tweede plaats is voor Jesse Lee. Beide inzendingen maken deel uit van de tentoonstelling.Redress is een innovatieve NGO uit Hong Kong die zich inspant om textielafval te verminderen en duurzaamheid binnen de mode-industrie te bevorderen. Een niet-gouvernementele organisatie (of NGO) is een organisatie die onafhankelijk is van de overheid en zich richt op een verondersteld maatschappelijk belang. In dit geval dus op duurzame mode. Via hun dynamische programma’s werken ze rechtstreeks samen met ontwerpers, merken, fabrikanten, professionals uit de industrie, educatieve organisaties en consumenten, om innovatieve modellen te promoten en de groei naar een nieuwe circulaire economie voor mode te stimuleren.

Fashion for Good is het wereldwijde initiatief om alle mode goed te maken. Het is een internationaal platform voor innovatie, door middel van samenwerking en “community”. Met een open uitnodiging voor de hele mode-industrie brengt Fashion for Good merken, producenten, retailers, leveranciers, non-profitorganisaties, innovators en investeerders samen in hun ambitie.

De programma’s van Fashion for Good worden ondersteund door founding partner C&A Foundation en corporate partners adidas, C&A, BESTSELLER Galeries Lafayette Group, Kering, Otto Group, PVH Corp., Stella McCartney, Target en Zalando.  

De tentoonstelling is nog tot en met 14 februari 2019 te zien in de Fashion for Good Experience op Rokin 102 in Amsterdam en is gratis toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten