vrijdag 22 februari 2019

Oproep Ledenexpositie tijdens het Textielfestival 2020 in LeidenTijdens het Textielfestival 2020 in Leiden zal de Pieterskerk weer het centrale hart vormen van alle exposities. In de kerk wordt werk geƫxposeerd van textielkunstenaars, top-amateurs, en (inter) nationale studenten rond het thema van het festival. Evenals in eerdere edities laten de verzamelde verenigingen ook graag het beste en mooiste werk van hun leden zien anno 2020!
Dit werk zal te zien zijn in een grote Ledenexpositie. Wil je ook meedoen?
Stuur dan een werk in onder de volgende thema’s:

a) Over Grenzen
Bij dit thema kun je aan persoonlijke grenzen, fysieke grenzen, imaginair grenzen denken. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!

b) Denkend aan thuis
Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home sweet home. Waar liggen je wortels en wat maakt het dat je je thuis voelt.

c) Bagage
Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet meer terug zult keren. En waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, (hut)koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen (waaronder naaigerei) bij de hand te hebben.


Het Textielfestival wil de bezoeker diversiteit laten zien. Verwondering, inspiratie en herkenning zijn de belangrijkste pijlers. Dat biedt veel ruimte voor experiment en eigen interpretatie! Er zijn geen maat restricties. Wel moet er een evenwichtige expositie per thema worden samengesteld dus kan het voorkomen dat we een inzending, hoe mooi ook, niet kunnen exposeren!

Inzendingen via foto's kunnen gedaan worden via het formulier te vinden op de website:
https://www.textielfestival.nl/ledenexpositie/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten