dinsdag 5 februari 2019

Licht als kunstvorm

Noëlle van der Hagen en Twan Oei

Met de opkomst van led, heeft de lichtkunst als kunstvorm een grote groei doorgemaakt. In de expositie ‘Licht en dimensie’ in 'DAT BOLWERCK"zijn lichtkunstwerken te zien van kunstenaars die verschijningsvormen van licht verbeelden.

Lichtkunstwerken van
  • Geeske van de Molengraft: “In mijn werken ontmoet kunst design. De meest onderscheidende en bovendien functionele factor is verlichting.”
  • Marion Huijskes: “Vergankelijkheid en georganiseerde chaos horen bij mij. Met licht en ruimtelijke uitstraling wil ik door verstilling, het tijdloze raken.”
  • Josée Kempe: “Tekenend met licht zoek ik sfeer en betovering. In de schemer verandert de waarneming. Contouren vervagen. Nieuw licht wordt zichtbaar.”
  • Wietze Vos: “Mijn fixatie is licht te vangen en het zo te verpakken dat het geheel herboren en eigenzinnig weer tevoorschijn komt.”
  • Noëlle van der Hagen & Twan Oei: “Het licht strijkt langs het metaal en de kleurrijke golven. Wat een gevoel van vrijheid en rust in de omgeving creëert. Op ieder moment van de dag een andere flow…”
DAT BOLWERCK is een huis voor hedendaagse kunst, filosofie en eigentijds klassieke muziek in Zutphen. 

EXPOSITIE: 17 januari tot en met 24 februari
OPENING: zondag 20 januari om 15 uur
Vrij toegankelijk op donderdag t/m zondag van 10 tot 17 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten