zaterdag 23 februari 2019

Antiek Textielmarkt 2019 Nederlandse Kostuumvereniging
Liefhebbers en verzamelaars van antieke modekostuums en accessoires kunnen hun hart ophalen op de jaarlijkse Antiek Textielmarkt die de Nederlandse Kostuumvereniging op zaterdag 2 maart 2019 in Maarn organiseert. Ook onderdelen van diverse streekdrachten, kanten mutsen, sieraden en oude stoffen zijn te koop, evenals merklappen, borduursels en antiek tafellinnen.

Wie meer geïnteresseerd is in achtergrondinformatie vindt hier antiquarische boeken en nieuwe publicaties op het gebied van mode en streekdracht.

Ook kunt u met uw vragen over bijvoorbeeld textielrestauratie terecht bij diverse deskundigen. Heeft u een oude japon uit grootmoeders kast of een stuk kant waarvan u de herkomst niet weet? Neem uw probleemstuk mee en wellicht wordt het probleem opgelost bij de vraagbaakstand.De markt vindt van 13 tot 16 uur plaats in de Twee Marken, Trompplein 5 te Maarn. Entree € 5,-, tot en met 25 jaar € 1,-.
Behalve de markt zal er tweemaal een lezing worden gegeven door Sara Kalis, verzamelaar van de Boerenzakdoek. Zij zal spreken over de “Zakdoek in het heden en verleden”.
Natuurlijk zijn er die dag ook demonstraties.
Voor meer informatie zie  www.kostuumvereniging.nl/activiteit/antiek-textielmarkt/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten