zaterdag 26 januari 2019

Wolzak en Kosters: serious international businessPreta Wolzak: Ma petite Inuit

Museum Rijswijk organiseert de eerste duo-expositie van Preta Wolzak & Bas Kosters.

De noodzaak om te creëren, verbindt hen. Beiden kijken verschillend naar de wereld: de één vanuit zelfliefde, de ander vanuit adoratie voor strijdbare vrouwen en protest tegen misstanden in deze wereld.

Wolzak laat met haar kunst een protest zien uit liefde voor vergeten vrouwen en de exploitatie van het ongerepte poolgebied. In een combinatie van leer, pailletten en borduurwerk op doek, speelt zich haar protest af, op een ondergrond van fotografische en getekende beelden. Eenzelfde protest zit ook in haar portrettenserie van de oorspronkelijke bewoners, Ma Petite Inuite, de eerste slachtoffers van klimaatverandering en toerisme.

De serie Bèta Angels is een eerbetoon aan vergeten vrouwen in de bèta wetenschappen, terwijl de Fighting Females vrouwen laat zien die optraden tegen misstanden op humanitair- en milieugebied.
Bas Kosters: Tranen zijn de glitters van het leven
Kosters presenteert wandkleden, tekeningen en soft sculptures, waaronder een nieuwe serie werken over zelf-liefde genaamd Quest for self-love. Wie goed naar zijn werk kijkt, ziet dat Kosters niet alleen een rebelse kant heeft, maar dat engagement en liefde ten grondslag ligt aan zijn werk. Quest for self-love vertelt over het belang van zelf-waardering in een tijd dat iedereen op zoek is naar validatie van de buitenwereld. Kosters toont daarnaast ook werk uit de serie Tranen zijn de glitters van het leven waar de traan niet alleen symbool staat voor verdriet maar aantoont hoe belangrijk het omarmen van emoties is.

Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk

1 opmerking:

  1. Heel interessante artikelen plaatsen jullie !Ik lees ze met plezier en dank voor alle info .

    BeantwoordenVerwijderen