woensdag 30 januari 2019

Vezel, vezels, vezelen

Januari is alweer bijna voorbij,  en het verbaast me ieder jaar opnieuw hoe snel het langer licht wordt in deze tijd van het jaar. Januari is ook de maand van de goede voornemens,  die meestal niet volgehouden worden.  Zo is ook van mijn voornemen om meer vezels te eten nog niet veel terecht gekomen. Gelukkig maar dat we in december ons favoriete blad op de mat vonden,  om deze consumptie aan te vullen, zoals in het artikel van Mathilde Jongbloed. Zij vertelt over haar weeflessen en het buiten haar comfortzone werken.

Mathilde Jongbloed - Buiten mijn comfortzone

En over het blad gaat deze post. In  januari zijn we met alle vrijwilligers bij elkaar geweest, hebben de voortgang van het blad besproken,  wat we dit jaar graag willen bereiken, hebben nieuwe vrijwilligers zich voorgesteld en hebben we nu nog meer experts op verschillende textiel gebieden in de groep zitten. Na de lunch wordt het middagprogramma verzorgd door Koos Korsten, oud docent bij de Detex , een opleiding die bij velen niet onbekend zal zijn.  Koos heeft een verzameling oude kledingstukken mee,  boeken vol stofstalen en vertelt  geanimeerd over zijn collectie en de geschiedenis van de namen van bepaalde kledingstukken. Zijn verzameling is een bron van inspiratie voor nieuwe artikelen.

De oude stoffen brengen me op het pad van de Antiek Textielmarkt, die op 2 maart aanstaande in Maarn georganiseerd wordt door de Nederlandse Kostuumvereniging.
Als zusterorganisatie is Vezel uitgenodigd zich daar te presenteren,  iets wat wij natuurlijk graag doen.

Antiek Textielmarkt - opname gemaakt tijdens de markt in 2016

Op ons Instagram account deze week aandacht voor Antiek boerenlinnen, een artikel van Els Lemkes, waarin zij vertelt wat zij ermee doet. Nieuw leven voor,  en nieuwe verwerkingen van antiek textiel.

Tot volgende maand, wanneer we een kleine vooruitblik geven op het eerste nummer van 2019.

Meer info www.vezel.org


Geen opmerkingen:

Een reactie posten