vrijdag 18 januari 2019

Even voorstellen: Rijksmuseum Boerhaave in Leiden

De collectie van het museum als inspiratiebron voor jouw werk. Werk dat vervolgens geĆ«xposeerd wordt in een van de vier grote musea van Leiden tijdens het Textielfestival 13 t/m 16 mei 2020.

Klink interessant? Doe dan mee met het project “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron” dat het STIDOC organiseert in samenwerking met vier Leidse musea..
In een serie van 8 blogposts stellen we in januari de begeleidende kunstenaars en musea voor. Op woensdagen de kunstenaars en op vrijdagen de musea!

In deze blogpost Rijksmuseum Boerhaave te Leiden:
Rijksmuseum Boerhaave is de schatkamer van de wetenschap en de geneeskunde.
Neem een kijkje en ontdek de wereld van wetenschap.Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis? Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen op ons leven van vandaag? Ontdek meer over hun uitvindingen en denk mee over grote vragen van nu.


Met een collectie die vijf eeuwen onderzoek en innovatie toont, en een intensieve samenwerking met kopstukken uit de wetenschap van vandaag, biedt Rijksmuseum Boerhaave bezoekers van alle leeftijden een intrigerende kijk in de wereld van wetenschap.

This is one of the most important scientific and medical history collections in the world.

The Times, over Rijksmuseum BoerhaaveDe collecties van Rijksmuseum Boerhaave weerspiegelen vijf eeuwen wetenschapsgeschiedenis in Nederland en laten zien waar het in de wetenschap om draait: nieuwsgierigheid, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Dat zie je terug in onze topstukken, waaronder de microscopen van Antoni van Leeuwenhoek, de eerste slingerklok van Christiaan Huygens, het wereldwijd oudste heliocentrische planetarium, anatomische preparaten en voorwerpen van Nederlandse Nobelprijswinnaars.

Zo is er nu te zien tot 1 september 2019: Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap
Van brood krijg je een dikke buik, zuivel verzuurt het lichaam en met eieren is ook van alles mis. Maar wie denkt dat fake science een hedendaags verschijnsel is, moet naar de tentoonstelling Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. De tentoonstelling, gewijd aan de beroemde Leidse hoogleraar medicijnen, laat zien dat fake science al in de zeventiende eeuw bestond. En Herman Boerhaave (1668 - 1738) vocht er tegen.

Het museum verwelkomt graag de deelnemers aan de Museum Masterclass “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron”.

Zin om mee te doen met de museum masterclass? Schrijf je dan nu in (inschrijving sluit op 15 februari 2019). Het is nog niet bekend welke begeleidend kunstenaar zich verbindt aan Rijksmuseum Boerhaave.
https://www.textielfestival.nl/museum-masterclass/

Bezoekadres
Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten