woensdag 16 januari 2019

Even voorstellen: Resi van der Ploeg - begeleidend kunstenaar museumproject

De collectie van het museum als inspiratiebron voor jouw werk. Werk dat vervolgens geëxposeerd wordt in een van de vier grote musea van Leiden tijdens het Textielfestival 13 t/m 16 mei 2020.

Klink interessant? Doe dan mee met het project “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron” dat het STIDOC organiseert in samenwerking met vier Leidse musea..

In een serie van 8 blogposts stellen we in januari de begeleidende kunstenaars en musea voor. Op woensdagen de kunstenaars en op vrijdagen de musea!

In deze blogpost Resi van der Ploeg, beeldend kunstenaar.
Resi van der Ploeg is beeldend kunstenaar en actief als organisator van projecten zoals de kunstroute. Van der Ploeg is opgeleid tot leraar Textiele Vormgeving en heeft de KABK afgerond, richting monumentale vormgeving. Sinds 1994 heeft zij haar werkplek op de Haagweg 4.


Resi over haar werk:
Als dochter van een scheepstimmerman heb ik de voorliefde geërfd met ambachtelijke technieken en materialen te werken. Met mijn borduurwerk geef ik mezelf de ruimte meer intuïtie in het werk toe te laten. Steekje voor steekje liefdevol aandacht geven en het laten rijpen van een werk, dit vergt een grote mate van geduld en concentratie. Een traditionele techniek blijkt zo mede een meditatieve te zijn. Inspiratie vind ik op allerlei plekken. Mooie toevalligheden en ontmoetingen met mensen maar de laatste tijd ook dieren verrassen me.

“Het is mooi om jezelf af en toe verdwaald te laten zijn. Zo wordt je steeds weer geraakt vanuit een andere bron, het geeft kwaliteit.”


Voor het Textielfestival 2015 begeleidde Resi de leden van Vereniging Merkwaardig, samen maakten ze een monumentale mierenhoop, waarvan de verkoopopbrengst ten goede kwam aan Stichting de Kunstverleners.Zin om mee te doen met de museum masterclass? Schrijf je dan nu in (inschrijving sluit op 15 februari 2019). Het is nog niet bekend aan welk museum Resi zich verbindt.

https://www.textielfestival.nl/museum-masterclass/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten