woensdag 23 januari 2019

Even voorstellen: Joost Post - begeleidend kunstenaar museumproject

De collectie van het museum als inspiratiebron voor jouw werk. Werk dat vervolgens geƫxposeerd wordt in een van de vier grote musea van Leiden tijdens het Textielfestival 13 t/m 16 mei 2020.

Klink interessant? Doe dan mee met het project “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron” dat het STIDOC organiseert in samenwerking met vier Leidse musea..
In een serie van 8 blogposts stellen we in januari de begeleidende kunstenaars en musea voor. Op woensdagen de kunstenaars en op vrijdagen de musea!

In deze blogpost Joost Post, weef- en textielkunstenaar.

Joost Post is gespecialiseerd in geweven textiel en de ontwikkeling van exclusieve stoffen. Ze is altijd op zoeken naar de grenzen van de techniek in haar weefsels. Onderzoek, experimenteren, ontwikkelen en innovatie hebben haar focus.


Het werk van Joost gaat, hoewel sterk verankerd in het weven, verder dan de traditionele benadering van textiel door toepassing van experimentele spintechnieken, verf- en druktechnieken, nieuwe en lang vergeten technieken.

Naast kunstenaar is Joost ook docent in weven, textielontwikkeling en textielkennis bij de textielafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Kunstacademie in Den Haag.


Zin om mee te doen met de museum masterclass? Schrijf je dan nu in (inschrijving sluit op 15 februari 2019). Het is nog niet bekend aan welk museum Joost zich verbindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten