woensdag 2 januari 2019

Even voorstellen: Hetty Arens - begeleidend kunstenaar museum project

De collectie van het museum als inspiratiebron voor jouw werk. Werk dat vervolgens geĆ«xposeerd wordt in een van de vier grote musea van Leiden tijdens het Textielfestival 13 t/m 16 mei 2020.

Klink interessant? Doe dan mee met het project “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron” dat het STIDOC organiseert in samenwerking met vier Leidse musea..
In een serie van 8 blogposts stellen we in januari de begeleidende kunstenaars en musea voor. Op woensdagen de kunstenaars en op vrijdagen de musea!

In deze blogpost Hetty Arens beeldend kunstenaar:

Kera-tex - Hetty Arens

Hetty Arens over haar werk:
“Mijn keramisch werk is meestal organisch van vorm en met de hand opgebouwd. De thematiek komt voort uit het werken met textiel zoals stiksels, gesponnen en geweven draden. Het lijnenspel dat wordt toegepast is rechtstreeks afgeleid van patroonontwerpen. Daarnaast combineer ik keramiek met textiel. Ik gebruik textiel, zoals draadjes en stukjes stof, ook in mijn bronzen beelden (afdrukken in was) en in de werken in gemengde techniek in combinatie met verf of druktechnieken.”Hetty Arens exposeert haar werk begin 2019 in Zoetermeer, samen met schilderijen van Joke Meijer, kijk voor meer informatie op: http://hettyarens.nl/?p=284

Meedoen?
Zin om mee te doen met de museum masterclass? Schrijf je dan nu in (inschrijving sluit op 15 februari 2019). Het is nog niet bekend aan welk museum Hetty zich verbindt.
https://www.textielfestival.nl/museum-masterclass/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten