woensdag 9 januari 2019

Even voorstellen: Eline Achterhuis - begeleidend kunstenaar museumproject

De collectie van het museum als inspiratiebron voor jouw werk. Werk dat vervolgens geƫxposeerd wordt in een van de vier grote musea van Leiden tijdens het Textielfestival 13 t/m 16 mei 2020.

Klink interessant? Doe dan mee met het project “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron” dat het STIDOC organiseert in samenwerking met vier Leidse musea..
In een serie van 8 blogposts stellen we in januari de begeleidende kunstenaars en musea voor. Op woensdagen de kunstenaars en op vrijdagen de musea!

In deze blogpost Eline Achterhuis, beeldend kunstenaar.

Eline heeft een academische achtergrond via de Academie Beeldende Kunsten Minerva in Groningen aangevuld met verschillende keramiek, fotografie en beeldhouwopleidingen. Eline over haar werk:

'Beeldend bezig zijn. Ik kan me niet bedenken dat ik zonder kan. Een dag niet iets creeren is geen goede dag.

De werkelijkheid is on- en bewust de aanleiding voor alles wat ik maak. Zelden werk ik nav van de zichtbare werkelijkheid of adhv uitgewerkte schetsen. Beelden vormen zich in mijn hoofd.

Wat ik maak is altijd gerelateerd aan het feit dat een vorm zijn eigen zeggingskracht heeft. Maw een vorm op zich hoeft geen complete vorm of daadwerkelijke verschijningsvorm te zijn zoals we die uit de werkelijkheid kennen om hem te begrijpen.

Spannender en meer tot de verbeelding sprekend is trachten een vorm iets extra’s te geven.'
Werk van Eline is in het voorjaar van 2019 te zin in Galerie Huis ter Heide. Kijk voor meer informatie op: https://elineachterhuis.com/

Zin om mee te doen met de museum masterclass? Schrijf je dan nu in (inschrijving sluit op 15 februari 2019). Het is nog niet bekend aan welk museum Eline zich verbindt.
https://www.textielfestival.nl/museum-masterclass/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten