donderdag 13 december 2018

Winnaar wedstrijd 'Kleurrijk' van het Kennisnetwerk Vrouwen van Nu


Ans Nout is de winnaar geworden van de allereerste wedstrijd, uitgeschreven door het Kennisnetwerk Textiel van Vrouwen van Nu. Ans heeft het thema Kleurrijk verbeeld in een naaldschilderportret van een ijsvogel. De ijsvogel zit op een tak boven een stroompje en onder hem staat een pol lisdodde. Een enkele gele lis staat hoog boven het water. Bloeiende knotwilgen staan aan de zoom van het water in de verte. Een regenboog straalt in de lucht.
De eerste wedstrijd van het Kennisnetwerk Textiel was een enorm succes. Er waren maar liefst 71 werkstukken ingezonden voor de wedstrijd. De kunstwerken werden geĆ«xposeerd tijdens de Vrouwen van Nu Beurs in Etten-Leur. De bezoekers van de Vrouwen van Nu Beurs kregen ook een boekje met de foto’s van alle ingezonden kunstwerken en een stembiljet. Zo konden de bezoekers op hun favoriete kunstwerk stemmen.

Alle inzenders hebben enorm hun best gedaan om het thema Kleurrijk op hun eigen manier gestalte te geven en de jury, alle aanwezigen van de Beurs, hebben zich goed van hun taak gekweten en hun oordeel gegeven. De winnaar van de eerste wedstrijd van het Kennisnetwerk Textiel is Ans Nout geworden. Lees hier het interview met Ans Nout.

De prijs is een cadeaubon van Judy Cerfontaine die in haar bedrijf Dierbaar goed, dag- workshops aanbiedt. Ans mag een afspraak maken met Judy om een hele dag met textiel bezig te zijn in haar atelier. Eigen kleding die wel een oppimpbeurt kan gebruiken wordt weer een lievelingskledingstuk.

Ook werd de estafette bokaal uitgereikt door Ietje de Graaf van het coƶrdinatieteam van het Kennisnetwerk Textiel.

Zoals het woord al zegt, dient deze bokaal doorgegeven te worden. Volgend jaar is er weer een Vrouwen van Nu beurs met een ander thema en op een andere plaats en met een andere wedstrijd. De winnares mag een eigen item aan de bokaal verbinden. Zo vertelde Ietje: ‘’ Ik stel me zo voor: over 10 jaar heeft de bokaal een totaal ander aanzicht. Een klein gebreid sokje, een gevilt hartje, een Hedebo ringetje hangen in en aan de bokaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten