vrijdag 21 december 2018

Vezel, vezels, vezelen


Hebben jullie dat nou ook, dat je het af en toe zo druk kunt hebben met van alles, dat je er een lijstje van bij moet gaan houden? Eigenlijk ben ik niet zo van de lijstjes, maar nu is er iets gebeurd, waaruit blijkt dat het op dit moment onontkoombaar is..... Gisteren kreeg ik een mail, van Nienke Smit, met de vraag of het de bedoeling was dat ik een blogpost zonder tekst had gepubliceerd. Alles keurig voorbereid, datum gepland, en dan nog even wachten met schrijven tot de Vezel op de mat ligt, zodat je met het blad in de hand aan het schrijven kan. En het dan vervolgens totaal vergeten. Mijn excuses aan degenen die naar een lege bladzijde hebben gekeken.

Terwijl er zoveel leuks te melden is over de laatste uitgave van dit jaar. Natuurlijk als eerste dat ik blij ben met mijn werk 'Met het oog op quilt'op de omslag en dat het verhaal erbij zo goed gelukt is, het ziet er prachtig uit.

Just looking - Eke Krug

En dan het werk van Laura Slot- Boomsma, wat zij beschrijft onder de titel 'Worsteling met textiel'. Kijkend naar de beelden vraag ik me af waarmee ze worstelt. Laura werkt met een combinatie van verven en vrij borduren op linnen die er helemaal niet als een worsteling uitziet, vloeiende lijnen en sterke beelden. Als ik haar verhaal lees, begrijp ik waar de titel vandaan komt.
Worsteling met textiel - Laura Slot-Boomsma

Om bij het linnen te blijven,  Els Lentes schrijft over 'Antiek boerenlinnen'. Een stukje geschiedenis,  maar ook haar beleving van het materiaal en de mogelijkheden die het biedt.

Antiek boerenlinnen - Els Lemkes

Naast stof ook leer. Een bezoek aan de leerbeurs in Milaan,  beschreven door Lia Meiborg.  En een werkbeschrijving van een leren heuptasje door Annette  Peereboom.

Heuptasje van keer - Annette Peereboom

Ook de kerstsfeer is niet vergeten,  Elly van Elp- Bosscha doet de 'Kerstbal in de herkansing'en vertelt hoe zij die maakt van zijden organza en haakkatoen.

Kerstbal in de herkansing - Elly van Elp- Bosscha

Hiermee sluit ik dit jaar af. Rest mij nog om iedereen, namens Vezel, fijne kerstdagen en alle goeds voor 2019 te wensen.

Hartelijke groet,  Eke Krug

Voor meer informatie Vezelcg
Geen opmerkingen:

Een reactie posten